Arto lähti Jirin kans jäähallille reeneihin , niin päätin sitte että koska en pääse kotoa mihinkään teen ruudun pihalle ja reenaillaan siinä. Kävin rakentaan ruudun valmiiksi, ja kun käytin koiria pissalla tien varressa niin Adasta ainakin huomasin että sille on jäänyt joku positiivinen mielikuva ruudusta koska kiskoi ja veti koko ajan ruudun suuntaan.

Ensimmäisenä tehtiin Adan kans.

RUUTU: Vaikka olikin hinkua jo etukäteen niin varmistelin että juoksee ihan varmasti täysiä sinne ja kävin yksin ruudun keskustassa taputtaan, lähetin 15 metrin päästä (noin mittana oma askel), pysäytin TOP käskyllä melkein keskelle aavistuksen takana, mutta ihan hyvä vaan koska on tahtonut liikkua eteenpäin niin positiivista että jäi sinne. Toisen lähetyksen tein ihan läheltä ja keskityin naksauttaan oikeasta kohdasta, välillä palkkasin jo ku pysähtyi välillä käskin maahan ja palkka siitä.

SEURAAMINEN: Lyhyttä pätkää ja kun oli innokkaasti mukana ja opikealla paikalla niin naks ja vapautus, enää ei näy mitään epävarmuutta sivulla olossa aiemmin sattuneesta säikähdyksestä sivulla.

Noppa teki välissä ruutuun juoksua, noutoa isolla Adan ohjatun kapulalla ja seuruuta.

RUUTU: Noppa on niin kuuma kalle että sille täytyy varmistta hyvin että on varmasti ymmärtänyt mitä haluan, muuten menee sekasin ja alkaa turhautuneena haukkua vaan. Niin käytiin alussa yhdessä ruudussa keskellä , muistuttelin käskyä ja palkkasin keskellä. Sitten mentiin yhdessä lähetys paikalle ja juoksi täysiä laukalla keskelle ruutua jonne pysäytin seisomaan ja vein palkan ruutuun. 

NOUTO: Vauhtinoutona isolla ohajtulla ja vapautus narupallolle, toistoja kaks nämä meni hyvin ja Noppis pääsi riehumaan ja purkamaan hieman innostustaan.

SEURAAMINEN: Tehtiin naksuttimella ihan vaan oikea paikkaista perusasentoa alkuun, Noppa tahtoo pyrkiä liian eteen,niin palkkasin aika taakse mutta lähelle mun jalkaa kuitenki. Askel siirtymisiä niin että palkkasin vain oikea paikkaiset. Lopuksi uskalsin ottaa jo kolmenkin askeleen pätkää ja siinä piti jo hyvin oikean paikan.

Lopuksi Adan kans vielä isku noutoa, vein kapulan valmiiksi en heittänyt. Laukalla haki ja tarttui suoraan kapulaan ilman niitä kapulan lennätyksiä , vapautus siitä heti lelulle (narupallo). UÄusi lähetys noutoon ja kun tarttui ja kääntyi mua kohti tulemaan niin vapautus leikkimään, toistoja kolme. Loppuun tein vielä uuden luoksetulon eli Ada jäi maahan jätin sinne "Luo" käskyllä, kutstuin TULE ja samalla viskasin jo narupallon mun taakse kun lähti tulemaan.

Josko se reeni innostus taas tästä pikku tauon jälkeen, koirista ainakin huomasi että intoa oli ihan erilailla kuin ennen taukoa :)

10313093_688927564497443_896083592746295
Noppa ja minä joskus viime kesänä kerhon kentällä. Kuva Niina Rautioaho.